hoogsensitief perspectief
over prikkeling
Reacties

 

"Suzanne Jongert has written many interesting and poetic reflections about growing up and living as a highly sensitive person. Her sensitivity shines through the pages."

Ted Zeff, Ph.D. author of "The Highly Sensitive Person's Survival Guide" 
www.hspsurvival.com
 

"Suzanne Jongert neemt je in dit boek op oorspronkelijke en boeiende wijze mee in beelden uit haar leven als hoogsensitief persoon. De vele schakeringen in haar persoonlijkheid, zoals kinderlijke nieuwsgierigheid, een rijke fantasie, verwondering en de durf om buiten gebaande paden te lopen, maar ook de onvermijdelijke angst in het spanningsveld tussen individu en samenleving lijken een verborgen schat. Totdat zij besluit om te ontdekken wat goed voor haar is en ruimte geeft aan haar werkelijke behoeften. Suzanne geeft hiermee niet alleen zichzelf, maar ook iedereen die geïnteresseerd is in hoogsensitiviteit een geweldig cadeau. Haar verhalen zijn een verfrissende aanvulling op alles wat er over hoogsensitiviteit is geschreven. Suzanne is hoogsensitief en maakt ons vanuit haar wezen deelgenoot van alle ups en downs die horen bij deze rijkdom."

Herman A.M. Butterhoff,
Pesso psychotherapeut www.overt.nl


 

Nieuw boek laat zien hoe een HSP de wereld beleeft
“Vandaag vliegen de mieren” van Suzanne Jongert
“Mijn hemel,” zei mijn moeder, die niet hoog sensitief is. “Ervaar jij de wereld echt ook zo?”
“Mja, anders, maar min of meer wel zo, ja,” antwoordde ik.
 
Oud VHN bestuurslid Suzanne Jongert maakte een boek. Ik gebruik bewust het woord maken want niet alleen schreef ze de tekst, ze verzorgde ook zelf de foto’s en de lay-out. Het doel dat haar voor ogen stond was een beeld te geven van hoe een HSP de wereld om zich heen beleeft. In die opzet is ze, gezien de bovenstaande reactie, beslist geslaagd. Met dit boek heeft ze een dapper (want soms zeer persoonlijk) en uiterst gedetailleerd verslag neergezet van hoe het is om op te groeien als hoogsensitief persoon. Vooral die detaillering maakt het perspectief van een HSP zo inzichtelijk; we merken nou eenmaal veel op. Is dat dan niet saai om te lezen? Nee, vanaf de eerste bladzijde neemt de schrijfster je mee op een herkenbare reis naar de volwassenheid door een samenleving die weinig ruimte (meer) biedt aan de meer gevoeligen. Het boek is hiermee niet alleen een verslag van Jongert’s zoektocht naar een levenstijl die recht doet aan haar natuur maar trakteert de lezer ook op een maatschappij kritisch tijdsbeeld. Het boek eindigt met een logische eindconclusie die ik hier niet wil verraden maar die ik zeer zeker onderschrijf. Ik had het voorrecht om een proefdruk van het boek in handen te krijgen, weliswaar nog in zwart/wit, in kleur is het vast nog mooier. Het boek is nog niet te koop, alleen bij voorinschrijving te bestellen. Kijk op www.hsperspective.com voor meer info en voorinschrijving.”

Martine Husken-van Kregten, redacteur, nieuwsblad Vereniging Hooggevoelig Nederland, mei 2009
www.vereniginghooggevoelig.nl

 

Het boekInkijkenBestellenReactiesBedrijvenHoogsensitiviteitDe auteurDe uitgeverContact